Udgivelser / Trubaduren og spilleuret

Trubaduren og spilleuret

Denne orkesterfantasi er en fortolkning af Povl Hamburgers udgave af folkemelodien "Drømte mig en drøm" fra ca. år 1300. Den er inspireret af idéen om en trubadur der oplever musikken fra et mekanisk spilleur som ren magi, indtil uret gradvist går i stå til sidst.

Jeg kan ofte se denne undren over dagligdags fænomener hos de børn jeg har til babysalmesang i Stenlille sognegård. Man bliver aldrig træt af at spejle sig i den glæde som børnene oplever, når de er med til at synge og danse sammen med deres mor.

Når jeg bruger musikken som underlægning til at blæse sæbebobler for børnene, er det mig der er ”trubaduren”, mens ”spilleuret” er den mobiltelefon jeg afspiller musikken på. Øjeblikkets magi kan man læse i børnenes øjne, og forhåbentlig kan de også lære os voksne at se verden med nye øjne.

Musikken kan høres i MP3-afspilleren nedenfor, og frit downloades via linket til højre. Partituret kan fremsendes efter aftale.
 
Jesper Fink-Jensen, august 2020
 
 
 
 ”[En] overbevisende musikalsk struktur, [der] tager lytteren på en rejse, hvor de skjulte teknikker vellykket leger med det indre øre og det undrende sind.”
 
Dr Martin Ellerby,
VCM Examinations.
 
Download MP3-fil her:
eller lyt i afspilleren nedenfor.